Сексът по график спасява брака

intimate-coupleАко се спомене за конкретни дни от седмицата, които са предварително уговорени за секс между двамата брачни партньори, първата мисъл е за проблемни отношения. Обикновено двойки, които са стигнали до този момент, свързват „нарочването“ на определени вечери за секс изяви, с рутина, умора и отегчение, но се оказва, че този подход има и положителен ефект. Установеният график може да отстрани различни неудобства и недоразумения, да ви накара да се почувствате по-спокойни. Оттук, крачката до получаването на истинско удоволствие от секса, е малка.

Важно да не се страхувате от обсъждането на интимни проблеми помежду си, съветват семейни терапевти. Независимо дали се определя конкретен график за секс, необходимо е да се вслушвате в мнението и желанието на партньора. Стремежът трябва да е, ако не може да се реши проблемът, поне да се постигне компромис, който са удовлетвори и двете страни.

И накрая – подходете с чувство за хумор към определянето на дните за секс, защото в противен случай ще се получи неприятното усещане за задължение към партньора, а това винаги се отразява зле на връзката.