Сексът за сдобряване печели

На всяка интимна двойка, която е изкарала заедно продължителен период, се случва да премине от скандал в ласки. Именно тези полюсни емоции се оказват крайно полезни за взаимоотношенията на влюбените. Ето кои са най-важните причини сексът за сдобряване да бъде считан за много ценен за брака и дълготрайните връзки.

Прехвърлянето на страстите от словесната престрелка в леглото е много ясна индикация за силни чувства в двойката. Доказано е, че ако един на всеки три скандала завършва с интимности, връзката има много по-голям шанс.

По време на сексуалния акт и след него в тялото се отделя ендорфин, който подобрява настроението и у мъжа, и у жената, като ги кара да се чувстват щастливи. Ясно е, че това усещане не премахва с вълшебна пръчица повода за кавга, но дава възмножност на двамата по-спокойно и с позитивна нагласа да преразгледат гледните си точки. След секс изслушването е много по-лесно.

couple-in-love-kissing-in-the-bed_1098-277

Агресията, която може да ескалира в обиди или дори физическа разправа, се канализира най-добре именно в леглото. Друг метод за намаляване на напрежението в такива моменти е спортът и много семейни терапевти съветват това да се случва отново „в комплект“ – тичане в парка, колоездене и други. Факт е обаче, че именно сексът е най-добрият начин за премахване на стреса.

Умората след физическия акт на любовта пък била много полезна за взаимоотношенията. Според сексолози в моментите, когато сте двамата с партньора си в леглото след секс, именно изтощението ви кара да сте по-мили и внимателни помежду си, независимо от това, че преди малко сте спорили ожесточено.

Според скорошно допитване 2 от всеки 5 двойки нямат нищо против да се поскарват от време на време, ако сдобряването е чрез секс.